Fullerton Foundation

 

6 Oktober 2018 - Rumah Anak-Anak Yatim Teratak Nur Barakah (Malaysia)

 

 

Pasukan Fullerton Markets Malaysia baru-baru ini melawat rumah anak-anak yatim di Teratak Nur Barakah di Shah Alam pada 6 Oktober 2018, dengan membawa barangan makanan, keperluan rumah dan banyak semangat! Lebih daripada sekadar tempat perlindungan, rumah anak yatim menyediakan pendidikan dan kasih sayang dan penjagaan yang menempatkan sekitar 25 orang lelaki dan perempuan yang dikendalikannya. Terima kasih kepada tuan rumah yang mengalu-alukan kedatangan kami ke rumah mereka dan menjadikan kami teman bermain mereka selama sehari!

 

24 September 2018 - Menghulurkan Bantuan di Kampung Pohgading (Indonesia)

 

 

Fullerton Markets, bersama dengan sekumpulan sukarelawan tempatan, membuat lawatan ke Pohgading di Lombok Timur pada 24 September 2018 dan seharian dengan penduduk kampung yang mengalami gempa bumi. Dengan kerosakkan rumah yang masih masih perlu dibaik pulih dari akibat bencana, bantuan dalam bentuk makanan dan air minuman yang bersih amat diperlukan. Pasukan itu juga mengedarkan khemah kepada keluarga yang kehilangan tempat tinggal. Terima kasih kerana menunjukkan kepada kita daya tahan dan keberanian seluruh komuniti.

 

17th September 2018 -Pathumthani Elder Nursing Home (Thailand)


Fullerton Markets melawat Pathumthani Elder Nursing Home pada 17 September 2018 untuk menghabiskan hari dengan penduduknya yang indah. Kami memberikan keperluan dan menyediakan beberapa kejutan untuk berkongsi keseronokan! Terima kasih kepada penghuni kerana menerima kami dengan baik dan begitu murah hati  - pengalaman itu lebih bermakna dengan layanan hospitaliti dan penyertaan aktif setiap orang.

 

18 Ogos 2018 - Pusat Kemanusiaan Que Huong (Vietnam)

 

Fullerton Markets melawat Pusat Kemanusiaan Que Huong di Vietnam pada 18 Ogos 2018. Kami mendermakan bekalan makanan dan melawat rumah anak yatim yang berfungsi sebagai tempat perlindungan kepada sekurang-kurangnya 338 anak-anak gelandangan. Selain aktiviti yang menarik, Fullerton Foundation juga menyumbangkan buku dan bekalan sekolah untuk menggalakkan anak-anak ini terus mencapai mimpi mereka.

 

21 Mei 2018 - Berdagang Sambil Beramal (Thailand)

 

Selepas pelancaran Pusat Pembelajaran Fullerton Markets, CEO kami, Mario Singh, segera berjasa semula kepada masyarakat setempat. Pada 21 Mei, pasukan Mario dan Fullerton Markets Thailand melawat Yayasan Penjagaan Anak Slum di Bangkok. Rumah jagaan ini bertujuan untuk meningkatkan kualiti kehidupan bayi-bayi yang tidak bersalah ini dan anak-anak muda. Selain memberi makan kepada anak-anak dan menyediakan aktiviti yang menyeronokkan, Fullerton Markets juga menyumbang jumlah wang yang dijana daripada perdagangan.

 

20 Jan 2018 - Acara Amal di Batam (Indonesia)

 

Fullerton Markets telah mengembara ke Batam pada 20 Januari 2018 untuk aktiviti tahunan syarikat kami! Semua kakitangan dikehendaki melengkapkan basikal sebagai sebahagian daripada latihan dalam pasukan. Basikal yang dipasang itu kemudian disumbangkan kepada anak-anak yatim dari Rumah Anak-anakk Yatim Vistos Kasih Ikhlas & Al Fateh. Sebagai tanda penghargaan mereka, kanak-kanak itu telah mempersembahkan persembahan kreatif bakat mereka dengan menyanyikan lagu tempatan dan melakukan tarian kreatif untuk kami!

 

7 Dis 2017 - Acara Amal di Chiang Mai (Thailand)

 

Fullerton Markets telah mengembara ke Chiang Mai, pada 7 Disember 2017 untuk melawat Pusat Kebajikan Utara Untuk Orang Kurang Upaya Intelek. Kami membawa makan-makanan asas untuk disumbangkan dan diedarkan serta menjamu makanan kepada kanak-kanak di pusat tersebut. Kami juga menghabiskan hari tersebut belajar tentang aktiviti peningkatan intelektual kanak-kanak di sana, dan kami sangat berbangga untuk mengambil bahagian dalam aktiviti ini.

 

28 Nov 2017 - Acara Amal di Vientiane (Laos)

 

Fullerton Markets telah melawat Rumah Kanak-kanak Buta dan Pekak di Vientiane, pada 28 November 2017. Kami menghabiskan masa seharian bermain dengan semua kanak-kanak dan kami juga menyumbangkan makanan dan menjamu makanan kepada anak-anak di pusat tersebut. Kanak-kanak di sana juga mengajar kami bahasa isyarat - pengalaman yang benar-benar membuka mata untuk kami!

 

25 Ogos 2017 - Acara Amal Di Chiangmai (Thailand)

 

Fullerton Markets berkesempatan melawat Kuil Don Chan di Chiangmai, pada 25 Ogos 2017. Kami diberi penghormatan untuk menderma bekalan makanan dan melawat rumah anak yatim di Bait Suci untuk mengetahui bagaimana Kuil itu dapat bangkit dan memberi pendidikan kepada kanak-kanak yang memerlukan . Terima kasih kerana menerima kami, Chiangmai!

 

18 Jun 2017 - Acara Amal di Nonthaburi (Thailand)

 

Fullerton Markets diberi pengalaman yang membuka mata ketika kami melawat rumah anak yatim Rachawadee di Nonthaburi, pada 18 Jun 2017! Kami menderma makanan dan menjamu anak-anak tersebut dengan makanan yang kami bawa. Kami juga melawat kawasan untuk kanak-kanak kurang upaya dan dilayan dengan begitu baik di sana.