BLOG

BLOG

Copy Tip Minggu Ini – Cara Untuk Memilih Strategy Provider Yang Berisiko Sederhana

[fa icon="calendar"] May 3, 2019 at 12:00 PM / by Fullerton Markets

Apabila kami memilih Strategy Provider risiko sederhana, kami mencari portfolio yang dapat memberi kami pulangan yang mencukupi sambil mengekalkan ketidakstabilan dan risiko pada tahap sekitar 20% atau kurang ekuiti.

Dalam artikel ini, saya telah memilih tiga kriteria untuk melihat dalam penyedia strategi risiko sederhana:

1. Pertumbuhan Setiap Bulan

2. Pulangan Purata Sebulan

3. Pengambilan maksimum ke atas Ekuiti

 

Pertumbuhan Setiap Bulan

Dari platform CopyPip, anda mungkin tidak dapat mencari nilai khusus untuk pertumbuhan sebulan, tetapi kami dapat mengira ia diberi bahawa kami dapat mencari pertumbuhan (%) dan umur penyedia strategi. Kami cuba mencari pembekal strategi yang memberikan sekurang-kurangnya 10% pertumbuhan sebulan.

Sebagai contoh: Jika umur penyedia strategi adalah satu tahun dan pertumbuhan adalah 150%, ini bermakna pertumbuhan bulanan adalah 150% / 12 bulan = 12.5% sebulan.

Pulangan Purata Sebulan

Semakin tinggi pulangan purata sebulan, pembekal strategi yang lebih menguntungkan adalah. Ini boleh menjadi tolok ukur yang baik terhadap jumlah pulangan yang anda peroleh berdasarkan ekuiti anda yang tersedia untuk mengikuti penyedia. Kami berhasrat untuk mendapatkan pulangan purata sebanyak 10% sebulan.

Pengeluaran maksimum ke atas Ekuiti

Pengecutan adalah kemerosotan paling tinggi sepanjang tempoh tertentu untuk dana. Pengeluaran biasanya disebut sebagai peratusan antara puncak dan palung berikutnya.

Sebagai contoh, jika akaun perdagangan mempunyai $ 10,000 di dalamnya, dan dana jatuh ke $ 9,000 sebelum bergerak di atas $ 10,000, maka akaun dagangan menyaksikan pengambilan 10%. $ 1,000 / $ 10,000 = 10%

Untuk pembekal strategi risiko sederhana, kami berhasrat untuk mencari nilai di bawah 30% sebagai peraturan praktikal, memberikan pembekal strategi ruang yang cukup untuk mengambil sedikit risiko perdagangan yang lebih tinggi untuk mendapatkan pulangan yang kami targetkan.

Nota: Drawdown tidak sama dengan kerugian. Strategy Provider boleh kehilangan 20% tapi pengeluarannya boleh 27%. Ini adalah kerana kebanyakan pedagang melihat kerugian dari segi harga pembelian ($ 100 dalam kes ini), dan bukannya harga puncak pelaburan yang dicapai selepas kemasukan.

 

New call-to-action

 

Pasukan Penyelidikan Fullerton Markets

Your Committed Trading Partner


Topics: 2019, Copy Tip


Fullerton Markets